Na dětském hřišti nebo v dětském koutku – v letních měsících se děti venku při hře častokrát zašpiní a propotí oblečení velice rychle. Venkovní sprchu užijí všude, kde se pohybují v plavkách i mimo zahradní bazény či koupaliště. Sprcha může být připojena k venkovní hadici na dětském hřišti nebo v hracím koutku, a kde je zajištěn odtok vody. Výhodou je, že nepotřebujete žádné peněžní žetony na ohřev vody, a pochopitelně ani žádný zdroj ohřevu, o vše se postará slunce, a vy jen musíte zajistit, aby byl ve sprše průtok vody, a uvnitř se nemnožily sinice nebo řasy.

žena na slunci

Na pískovišti – děti mohou mít sprchu i venku u pískoviště a mohou s ní buď zvlhčovat písek, pokud je příliš suchý, anebo si tu mohou umývat ruce. Se zajištěným zdrojem vody se tu pak i snadno budují některé stavby z písku, např. přehrady či jezírka. A samozřejmě sprcha může posloužit k osvěžení v letním horku, pokud si děti hrají delší dobu na přímém slunci, a předcházet tak nebezpečnému úžehu.

venkovní sprcha

U bazénu a vířivky – do bazénu byste nikdy neměli vstupovat https://slovniky.lingea.cz/anglicko-cesky/vstupovat neosprchovaní, váš pot a některé kosmetické přípravky mohou zhoršit kvalitu vody a zbytečně pak uvádět do provozu bazénovou filtraci a chemikálie pro desinfekci vody. Sprcha u bazénu tedy neslouží k tomu, abyste se nejprve vodou osvěžili a přivykli na teplotu vody v nádrži, ale jde o čistě hygienickou záležitost. U solárních sprch s podstavcem se pro tyto účely volí velikost zásobníku mezi dvaceti a třiceti pěti litry, která se osvědčila jako optimální.

Pro fyzicky pracující – kdokoli se pohybuje venku např. na zahradě, v sadu, na poli a kdekoli jinde, kde je poměrně mnoho prachu a dalších nečistot, může solární sprchu uvítat pro osvěžení i mytí těla a také pro umývání nářadí, pracovních pomůcek nebo obuvi. Některé solární sprchy mívají i ventil pro oplachování opuchlých a propocených chodidel.